miércoles, 8 de agosto de 2012

Pfizer, amendata cu 60 de milioane de dolari pentru ca a dat mita

Compania de medicamente Pfizer va plati autoritatilor americane 60 de milioane de dolari, in urma acuzatiilor de dare de mita. Pfizer ar fi corupt medici si oficiali din Europa si China pentru a-i promova si recomanda produsele.
Pfizer a fost acuzata ca a platit milioane de dolari, sub forma unor bonusuri - produse sau vacante - medicilor pentru a recomanda medicamentele companiei. Tarile in care Pfizer a dat mita sunt Bulgaria, China, Croatia, Republica Ceha, Italia, Kazahstan, Rusia si Serbia, anunta BBC.
Autoritatile americane au declarat ca directorii Pfizer nu au avut cunostinta de aceste plati, si ca asupra lor nu vor fi initiate actiuni penale, intrucat au fost cooperanti. De altfel, Pfizer colaboreaza cu Departamentul de Justitie inca din 2004, dezvaluind neregulile efectuate de proprii angajati.
In ultimii cinci ani, Departamentul de Justitie a investigat mai multe cazuri in care companii farmaceutice sau care produc echipamente medicale au efectuat operatiuni ilegale in strainatate.

Anul trecut, Johnson and Johnson a trebuit sa plateasca 70 de milioane de dolari pentru a scapa de acuzatiile de dare de mita aduse de Departamentul de Justitie.
Articol preluat de pe situl www.ziare.com. Disponibil aici.

comentariile mele: ... cam atat valoreaza sfatul medicului de a te umple de medicamente aiurea...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Te invito a compartir tu opinión sobre lo que acabas de leer. ¡Gracias!